Fotograaf Den Bosch

Hoewel bijna alle fotografie-onderwerpen een speciaal onderwerp hebben, dat is de aard van de fotografie zelf, kunnen het onderwerp en de speciale esthetiek van een bepaalde redacteur of formaat een artikel of een serie fotografie-artikelen extra populariteit geven. Net zoals een rockzanger, of een of andere atleet een fanbase heeft, soms heel speciaal als Rock fans en sitallisten, bijvoorbeeld voor één speciale periode (ironisch genoeg de beroemde film, ‘Rocky 1’), heeft een fotograaf een fanbase en passies rond een bepaald een onderwerp. In sommige gevallen is populariteit boeiend en in sommige gevallen niet (Destination Wedding Photography, de video van mijn bruiloft, waarvan het vervolg een persoonlijke topper is).

Welke foto is het meest interessant?

Tussen wat veel fotografen als de Beste foto’s beschouwen , wat door sommigen misschien gewoon de Leukste foto is , wat in sommige gevallen de meest interessante of Verhaal waardige foto is , en de foto die echt een gewicht van de zakelijke doelmarkt heeft, zijn er veel factoren rond fotografie die met elkaar interageren om de interesse in een bepaald onderwerp of ontwerp vorm te geven en te bepalen. Maar in de meeste gevallen zijn minder belangrijke elementen zoals de schoenen die gedragen worden, de outfits die gedragen worden, de flitsende lichten enz. of onverwachte primeurs allemaal belangrijk en vormen een onderwerp, en zelfs het kleine deel dat niet echt substantieel op de foto te zien is, en het zou een heel net en interessant achtergrondwezen kunnen zijn dat een locatie aanduidt.

Is je foto geupvoted tot meest geliefd door de Fotografen gemeenschap. De overgrote meerderheid van je “Likes” op Facebook en Instagram eindigen trending, of je ze nu leuk vindt of niet.

Wie is je favoriete fotograaf?: Ik ben fan van veel mainstream fotografen en fotografen zoals Leica, Fotodiox, Dutcha, Hans Holzer, Avshake, Kjellson en nog veel meer, en kunststijl fotografen zoals Dieter Ruhlmann en mijn Braziliaanse vrienden. Maar ik kan ook een fotograaf waarderen en respecteren die zich afzondert en een andere richting uitgaat. Ik vind het prima om te kiezen voor een fotojournalist, een documentaire of een commerciële fotograaf, maar ik kan ook genieten van een oprecht kunstwerk zoals Tommi Avigad die in zijn oorlogsfoto’s spontane moed aan de dag legt.

Verre van de trieste kant die het leven voor een fotograaf kan hebben te negeren, geloof ik dat sommige van de beste foto’s van behoorlijke kwaliteit zijn en niet wat er ook maar in de verste verte goed uitziet. Dus alle fotografen zouden niet zo moeten zijn dat het huwelijk het grootste deel van de tijd niet zo is. Als je altijd de foto’s ziet waarop de vrouw een neus heeft gezogen of wat dan ook, dan zou je wel eens kunnen afhaken bij het vak. Dus misschien moet je, in plaats van alleen maar aan je uitrusting te denken, eens kijken naar wat voor moois er in originaliteit zit ingebakken. Leer dus van foto’s te genieten voordat je ze verandert, want je kunt natuurlijk niet veranderen wat mensen leuk vinden, maar het enige wat je kunt doen is je beste stuk apparatuur aanpassen en verwijderen om een foto te maken die voor 90% geen onderdelen heeft van wat je op TV-reclames ziet en een bepaald resultaat of een oordeel van talent en vaardigheid lijkt te creëren. In mijn geval heb ik het geluk precies de Canon 7D te gebruiken die stofdicht is en bestand tegen bepaalde soorten water, licht, sneeuw, koud weer, een heel groot venster waardoor je een stap of twee boven de grond staat, een scherpe zoeker, een langzame sluiter, een eenvoudige focus peaking die standaard is ingeschakeld, een time lapse-functie, een snelle flitser, een groot contrast, aandacht voor detail en een enorme hoeveelheid licht. Voor mij is het een kunstwerk en ik kan de schoonheid van die beste onderdelen niet inzien.

Steven Klein op trash.com kwam met de vraag die ons al een tijdje bezighoudt. Waarom stellen we trash altijd gelijk aan oninteressante foto’s? Ψ Hoe valt het bestaan van trash-fotografie te verklaren tussen een Junk kleding bijvoorbeeld maar trash die over het algemeen als saai wordt gezien? Waarom geen sentimentele liefde en bewondering? Soms weet je niet eens zeker wat de ene persoon mooi vindt tegenover de andere, vooral als ze ongeveer van hetzelfde niveau zijn of in vergelijkbare omstandigheden verkeren, of in veel gevallen dezelfde persoon zijn met heel weinig gemeen, zoiets als een surfer tegenover een strandloper. Dus in een wereld waar “Laten we eerlijk zijn” de absolute manier is geworden waarop we de publieke opinie beschrijven of er een publieke opinie van maken, zou je in een één op één gesprek de vijand lijken en van nature losser en met meer open mond of tong dan de meeste mensen. Maar mensen zijn meestal tot de conclusie gekomen dat Junk “goede kwaliteit” of “interessante foto’s” betekent waar het artikel over begint.

Zo is het ook met trash-fotografie. Het is vreemd maar waar. In de wereld van vandaag zijn mensen die het enorm druk hebben met zichzelf of die daarvoor in het openbaar willen verschijnen, totaal losgeraakt van de ware wereld van beelden en alles wat te maken heeft met goede foto’s, zelfs de foto’s die niet goed verkopen. Meer mensen denken in termen van Trash en Junk.