videoproductie

 

film, of als tekstbestanden op een computer.

Als u videoproductie in detail wilt begrijpen, wordt u aangeraden de filmutorial “I am the movie” (I kid you not!) te bekijken. In deze film leer ik alles wat ik ooit geleerd heb over het videoproductieproces. Het is echt. commerciële televisieprogramma’s en educatieve films bewaren en filmen.

Dus, wat komt er kijken bij een videoproductie? De procedure voor videoproductie is als volgt. Laten we zeggen dat er een scenarioschrijver is, iemand die bedreven is in het schrijven van technisch materiaal. (Het is niet erg als je niet weet hoe je moet schrijven.) Laten we zeggen dat hij of zij besluit een korte film te maken waarin ze in principe een verhaal vertellen, en ze proberen $10.000 dollar bij elkaar te krijgen om de film te produceren. Lukt dat niet, dan moeten ze naar een ander project dat ze misschien niet afmaken. In dit geval zal de schrijver van de korte film er waarschijnlijk in slagen 20.000 dollar bij elkaar te krijgen om een volledige film te produceren.

We zien dus dat het niet alleen de schrijver is die bij dit soort processen betrokken is. De scenarioschrijver en de regisseur spelen ook een rol. De schrijver van het script en de regisseur acteren beiden in deze productie. Het is het schrijven en regisseren van de film dat de film zowel de aantrekkingskracht als de zekering geeft om de twee karakters samen te brengen.

Om het verhaal te kunnen vertellen, moet het verhaal vrij zijn van conflicten en ideeën over plot, dialoog en personage. De kern van het verhaal moet het idee zijn hoe het verhaal draait rond een centraal personage en het conflict dat hij of zij doormaakt. Alle andere personages in het verhaal moeten het centrale uitgangspunt ondersteunen en moeten bijdragen aan de complicaties.

Elk goed verhaal heeft een centrale rol, die in het hele verhaal wordt herhaald Geheimen bewaard. Het geheim is dat er geen vooraf bepaalde formule is die bepaalt hoe een verhaal zich centreert rond een personage en het conflict dat hij of zij doormaakt.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom misverstanden in verband met de XYZ-factor schering en inslag zijn.

Ik wou dat ik een tekortkoming had, zoals iedereen. Maar mezelf in het leven brengen is moeilijker. Zo voelde ik me ook toen ik begon met autorijden. Staand voor een spiegelConfident.

En autorijden is veel meer dan voor een spiegel staan, geloof me. Ik heb tot op de dag van vandaag spijt van die beslissing. Sterker nog, ik zie mezelf nog steeds af en toe in de spiegel om mezelf ervan te overtuigen dat ik er nog steeds ben.

Maar er viel me iets veelzeggenders op over hoe ik ben als ik in een menigte ben. Iets dat me opviel omdat ik mezelf goed genoeg ken om het op te merken. Ik herken voor het eerst gezichten.

In feite is het een baan waarvoor je dat moet doen. Het is een baan die van je verlangt dat je personen herkent die in gesprek zijn, en die op dat moment misschien geen aandacht aan je schenken.

Het is een baan waarbij je hun aandacht moet trekken zodat ze met je praten.

Het is een baan die vereist dat je vriendelijk bent.

Het is een baan die vereist dat je enthousiast bent.

Het is een baan waarvoor je het soort persoon moet zijn dat enthousiast is over het bedrijf waarvoor je werkt, en over het feit dat ze bestaan.

Het is een baan waar je werkrelaties cruciaal zijn voor het succes van de zaak.

Het is een baan waarvoor je het soort persoon moet zijn dat het leuk vindt nieuwe mensen te ontmoeten en belangrijke functies bij te wonen.

Het is een baan waarvoor je nieuwsgierig moet zijn, open om nieuwe dingen te ontdekken.

Het is een baan waar je het soort persoon moet zijn die kan praten met mensen zoals jij of helemaal niet.

Het is een baan waarin je met moeilijke mensen moet omgaan, en dat met een glimlach moet doen.

Het is een baan waar je het soort persoon moet zijn die meningsverschillen kan vergeven en vergeten.

Het is een baan waar je het soort persoon moet zijn dat teamwerk aanmoedigt en bereid is compromissen te sluiten.

En zo verder.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom de filmindustrie vaak wordt beschreven (in druk en op televisie) als een “altijd op zoek naar nieuw talent”.

Er zijn misschien wel duizenden manieren waarop iemand zichzelf als filmmaker zou kunnen beschrijven. Elk van de voorgaande voorbeelden heeft vele aspecten die als “goed” kunnen worden omschreven in de zin van positieve eigenschappen die een kandidaat moet hebben om inzetbaar te zijn bij een filmmaatschappij. Als je het geluk hebt om op deze manier beschreven te worden, moet je het arbeidsproces op dezelfde manier benaderen als elke andere sollicitatieprocedure.

Lees meer:

Bedrijfsfilm laten maken

Promotievideo laten maken

Live streaming