foto lookOm een unieke fotolook te maken, zijn hier een paar nuttige tips over welke kleuren je het beste kunt dragen.

Een geweldige manier om er natuurlijk uit te zien op Fotowinkel Leiden, is aandacht te besteden aan minieme details. Het is altijd prachtig om een beetje buiten de standaard te treden. Als je bijvoorbeeld een warme huid hebt, hebben felle kleuren de neiging je er ziek uit te laten zien.

Als u paniekaanvallen krijgt op professionele foto’s, probeer dan eens zwart te dragen. Het is niet de absolute lievelingskleur, maar het is wel de meest paniekerige van allemaal. In een zwarte outfit zal de achtergrond overheersen, daarom zal de achtergrond zelf gedempt zijn. Een witte rok of broek die past bij een lichter gekleurd topje, zoals perzik of roze, staat misschien niet mooi bij zwart. Je moet het topje afstemmen op de meest dominante kleur in je outfit. De ideale kleur is helder of donkerpaars.

Naast het hebben van de beste kleuren om uw afbeelding te laten zien, moet u ook proberen om de meest minimale, natuurlijk ogende kleding te hebben, als het gaat om het fotograferen van kleding voor foto’s. Een pak zonder zakken ziet er vrij goed uit als de lichten uit zijn. Maar als de flitsers aanstaan, zullen de zakken gemakkelijk te vinden zijn.

Opnamen met pakken met meerdere knopen zijn lastig te verwerken voor de retoucheur. De knopen zelf zijn omvangrijk en moeilijk om mee te werken. Maar als ze gemaakt zijn van spandex of rekbare stoffen, kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd.

Manchetknopen kunnen ook worden aangepast aan je totale look. Kleine details als deze maken je imago uniek, en op precies de juiste manier!

Waar het gepast is om nude kleuren te gebruiken, denk dan aan warme kleuren. Neutrale kleuren zoals een pompoen kleur, beige, bruintinten, en welke kleur(en) je maar kunt bedenken zullen er oh-zo-goed uitzien. Je zou echter kunnen denken dat je niet veel tijd zult doorbrengen met het dragen van warme kleuren. Dat is onjuist. Denk bijvoorbeeld aan bruintinten die donker maar niet somber zijn.

Een goede manier om u veel comfortabeler te voelen bij het maken van foto’s is om kleding te dragen waarin u zich prettig voelt. Op die manier bent u ontspannen genoeg om uw werk te doen. Het algemene doel is dat u zich prettig voelt in uw kleding. Je kunt ze bijna dragen alsof het je tweede huid is.

Opnamen met kinderen betekenen vaak dat je kleren met ruwe texturen moet aantrekken. Dat kan zowel leuk als eng zijn. Op zijn minst is het een goede manier om te consumeren voor het fotoshoppen, wat een rustgevende ervaring kan zijn voordat je je stort op de zwart-witfotosessie. Veel retoucheurs smelten hun cliƫnten gewoon met felle en schokkerige kleuren om een idee te krijgen van hoe ze ongewone hoeken voor de foto kunnen nemen. Dit is een geweldige manier om je zelfexpressie goed te krijgen. Kinderen vragen om passie, charme, en een interessante kromming en drapering van textuur.

Onnatuurlijke kleuren zijn soms het beste, soms moeten ze worden aangepast. Een sfeer van plezier met slechts hints van kitsch of conventie is echt aantrekkelijk. Maar net genoeg make-up kan een goede manier zijn om een ontwerp in een creatieve en toch zekere richting te duwen.

Dit zijn slechts enkele hints voor beginnende retoucheurs. Hopelijk voel je je slipje blouse in hun nieuwe huis.