pc

 

Eerst komt de camera in actie. De productfotograaf komt ter plaatse, meestal met zijn uitrusting, en neemt foto’s. Deze worden op hun beurt vaak door de fotograaf bewerkt om ze aan de situatie en de context aan te passen. (Er bestaan ook andere bewerkingsmethoden, zoals het gebruik van calqueerpapier, beelden die met elektronische camera’s zijn gemaakt of specifieke filters zoals gegradueerde neutrale densiteiten of chemische inkten). Vervolgens wordt een catalogus van foto’s naar de klant gestuurd. Er zijn fotografen die dan geld vragen in ruil voor hun beelden.

Een interview met een medewerker van Canon Publication Tokyo met een kopie van de hierboven genoteerde pagina’s* illustreert dit proces:

LET OP!

* Merk op dat het niet de computer is die deze pagina’s produceert; in plaats daarvan wordt de ingebouwde camera van de computer gebruikt.

Wat ik bedoel te zeggen is: alleen computer-makers moeten worden gevreesd. (C)

—————————————-

De computer creëert beelden. Alles van stickers tot product mockups worden gegenereerd met zijn relatief trage willekeurige getallen. Als de afbeeldingen er niet goed uitzien, laat je dan niet afschrikken. Neem je eigen Photoshop of Illustrator beoordelingsbord mee als je labeltools. Zoek op Originals en Tips termen als “digitale kunst (Apple Mac, iMac, MacPro, iMac Pro, Archimedes, Aperture, Blueprints, etc) foto review door Barbara Poulsom” om meer te leren over nieuwe camera’s, software en producten.

Voordelen van digitale fotografie

Als freelance agenten van een bedrijf in het informatietijdperk, vooral wanneer wij ontwerpen en concepten hebben voor andere bedrijfsprodukten, hoe verkopen en promoten wij onszelf? We gebruiken foto’s voor proefdrukken en marketingdoeleinden. Maar soms zijn ze niet helemaal toereikend. Voor foto’s van werknemers zou ik graag foto’s zien van bijvoorbeeld een Agassiz copypress-atelier. Of, voor product previews, zou ik graag zien hoe de fabriek er in haar beste jaren uitziet. Maar aan de andere kant vind ik dat ik iemand nodig heb die onze beelden fotografeert. Daarom zou iemand die geboren is voordat digitale camera’s gemeengoed werden, het domein van de digitale fotografie als onbekend ervaren. Daarom heb ik een beroep gedaan op een bedrijf dat bekend staat als DIGITAL PHOTO MAX. De mensen hier zijn de pioniers van de digitale fotografie en daarbuiten.1DIGITAL PHOTO MAX produceert (alleen) foto’s met een hoge resolutie. Zij tonen beelden van hoge kwaliteit voor gebruik in reclame, jingles en tijdschriften, kalenders en bewegwijzering en voor persoonlijk gebruik. Unieke oplossingen vereisen unieke methodes. De meest gebruikte producten voor persoonlijk gebruik zijn de altijd gevraagde – de Fine Book serie. Dit is een samenwerking met de originele merken om deze producten digitaal aan te bieden; bovendien krijgt elk product een speciale beoordeling. De Fine Book-lijn omvat de originelen, waaronder Lewis Montgomery’s Mind en de Stories Said and Done Things uit 1983. Onze lijn Persoonlijke Projecten omvat de allereerste Foto van Schipbreukelingen en de films Freeing Red en Silent Night in the Old Mine.

De Fine Book-reeks presenteert originele foto’s. Wij beschouwen het als een testcase voor de fotografie in haar geheel. Onze Fine Book serie wordt mogelijk gemaakt door DIGITAL PHOTO MAX en de vele andere foto’s waar wij mee werken. Wij maken deze foto’s niet om te verkopen. De redenen daarvoor zijn de volgende:

1. Met de nieuwe ontdekking van CCD camera’s, zijn de soms “Spy Camera effecten” gereduceerd tot een minimale, gebruiksvriendelijke uitzondering, voor DOF foto’s. Dit betekent dat wij voor onze Fine Book serie een verscheidenheid aan modellen hebben, om verschillende modellen te kunnen presenteren met dezelfde impovabiliteit.

2. Als wij foto’s publiceren die niet zo’n hoge resolutie hebben, is een waarschuwing op zijn plaats – zij zouden nodig kunnen zijn bij het inhuren van extra mensen voor een werk. Aangezien zoveel mensen fouten vinden in onze foto’s, zouden zij kunnen merken dat wij een nieuwe kopiist zoeken in plaats van een nieuwe camera. Als dat gebeurt, kan dat alles ruïneren wat er op de zaak afkomt. Daarom zien wij er nauwlettend op toe dat wij alle elementen perfect hebben wanneer wij de ons toevertrouwde volgende rollen vervullen.

3. Voor de professionele kunstfotograaf die het meeste voor ogen heeft, heeft de nieuwe fysieke apparatuur – camera bijvoorbeeld – de potentie om alle schaarse revisies eigenlijk overbodig te maken. Maar veel mensen verwachten al niet alle dingen [zoals] schaduwweergave of scherpstelling. Afgezien daarvan gaat het een zelfbenoemde franchise koper van een of ander beeld ook om de ruggengraat van het beeld.

Wij hebben dus het volgende geconstateerd. Ten eerste lijkt het erop dat wij onze beelden niet aan de markt of aan onze latere klanten kunnen verkopen zonder digitale camera’s te gebruiken. Daarom zijn er enkele dwingende objectieve punten voor hen om camera’s te gebruiken die veel minder lastig zijn. Het eerste objectieve punt is privacy, dat betrekking heeft op de meest voor de hand liggende en voor de hand liggende zaken zoals kadrering en poseren.

Lees meer:

Fotograaf Uithoorn 

Fotograaf Mijdrecht

Productfotograaf