Cameraman

Transcendentie gebeurt niet als je alleen maar probeert rond te komen. Een doelgericht leven gaat over het vinden van het werk dat je hier door het universum te doen hebt gekregen. Dat werk is misschien niet wat je er als kind van verwachtte, maar het zal voelen als het belangrijkste werk in de wereld als je het doet. Wanneer we een gevoel van doel hebben, hebben we een natuurlijk verlangen om anderen ook te helpen. Hoe dan? Door hen te helpen hun pad te vinden, met hetzelfde gevoel van doel dat wij voelen. We zijn allemaal verschillend, en we hebben allemaal verschillende paden die we in het leven kunnen nemen. Er zijn maar weinig mensen die hun pad voor zichzelf kiezen, dus is het belangrijk om open te staan voor anderen. Laat hen weten hoe hun pad bij het uwe kan aansluiten en help hen op hun weg.

Wees selectief in wat je laat zien.

Als mensen voelen we ons van nature aangetrokken tot de dingen in onze omgeving die we met onszelf kunnen associëren. Dus als we contact willen maken met iemand anders, laten we natuurlijk beelden van onszelf zien. Dit kan zowel een nuttig als een beperkend hulpmiddel zijn als het gaat om beeldselectie. Bijvoorbeeld, als je iemand die zich niet verbonden voelt wilt laten zien dat hij gewaardeerd en geliefd is, wees dan selectief. Laat ze niet de beelden van jezelf en je partner zien waarvan je weet dat ze ervan houden. Laat ze beelden zien die hen herinneren aan de dingen (mensen, plaatsen, dingen) die voor jou van betekenis zijn.

Laat zien, niet vertellen.

Het kan zo gemakkelijk zijn om iemand gewoon te vertellen wat je denkt dat het beste voor hem is – wat je te zeggen hebt, wat je denkt dat ze zouden moeten doen, wat je denkt dat er aan de hand is in hun leven. Dit kan nuttig zijn, maar je moet niet vergeten dat de persoon met wie je praat een heel andere verzameling ervaringen, herinneringen, gevoelens en waarden kan hebben dan jij. Overstijgen gebeurt wanneer je ophoudt mensen te vertellen wat ze moeten doen en in plaats daarvan laat zien wat jij in de wereld ziet. Wanneer je dit doet, vermijd je te vertellen en in plaats daarvan toon je de andere persoon de schoonheid om hen heen. Je helpt hen ook om zich te verbinden met die schoonheid door hun eigen ogen. Overstijgen gebeurt wanneer je ophoudt mensen te vertellen wat ze moeten doen en hen in plaats daarvan laat zien wat jij in de wereld ziet.

Help anderen schoonheid te zien in de wereld om je heen.

Als je de wereld benadert met het oog van een cameraman, kun je in elke situatie een gevoel van transcendentie oproepen. Transcendentie gebeurt wanneer je afstand neemt van het egocentrische perspectief waarin je zo gemakkelijk verstrikt raakt en in plaats daarvan de wereld door een ruimer perspectief bekijkt. Wanneer je jezelf afvraagt: "Wat is een meer expansief perspectief dat deze persoon zou kunnen hebben op deze situatie?" stap je in iets dat veel groter is dan jezelf. Je verbreedt het perspectief van de andere persoon en verbindt je met iets dat veel groter is dan alleen die persoon.

Conclusie.

Als je tijd doorbrengt met een artistiek oog en een open hart, zijn er geen grenzen aan de mogelijkheden om je via je kunst met anderen te verbinden. Met een paar eenvoudige aanpassingen in je bewerkingssoftware, kun je je beelden zo transformeren dat ze de waarden en gevoelens weerspiegelen die je bij je kijkers wilt oproepen. Door afstand te nemen van het egocentrische perspectief waarin je zo gemakkelijk verstrikt raakt, kun je een gevoel van transcendentie in je beelden oproepen. Met een paar eenvoudige aanpassingen in uw bewerkingssoftware kunt u uw beelden zo transformeren dat ze de waarden en gevoelens weerspiegelen die u bij uw kijkers wilt oproepen.