Laten we de theorie achter de "aandelenuitdrukking" uitleggen

"De beste standaarduitdrukking is 'mitigatie'.'

mitigatie helpt de algehele spanning in de vergelijking van de situatie, d.w.z. de markt en de koper, te verminderen. De standaarduitdrukking moet daarom gedeeltelijk de algemene taak van de baan weerspiegelen.

Wanneer de algehele taak spanningsvermindering nodig heeft, is de standaardzin met betrekking tot die taak het beste antwoord.

Met andere woorden, het beste antwoord op de "sorry" is:

hoe korter de "sorry" hoe beter.

Maar het algemene doel is om de algehele spanning te verminderen.

Men kan dus de algehele spanning verminderen door een standaardzin te sturen. Bijvoorbeeld: "Het spijt me jongens, ik ben de digitale greep kwijt.".

Dit vermindert de algehele spanning en kan nuttig zijn voor handelaren in concentratie.

In concentratie kan een handelaar de volgende transactie starten zodra de laatste transactie is voltooid.

Deze standaarduitdrukking zendt een positieve energie uit.

En we proberen een standaardzin te maken die de algehele spanning zal verminderen.

We hebben minder kans om ongelijk te hebben.

Door het concept van mitigatie toe te passen, zouden we andere zinnen moeten kunnen maken die eigenlijk betekenen "Het spijt me jongens, ik ben de digitale greep kwijt" in plaats van "Het spijt me te moeten zeggen dat ik gisteravond de digitale greep ben kwijtgeraakt."

Wat is het algemene doel; en waarom passen we mitigatie toe bij de analyse van de standaardzin "Het spijt me"?

Was de aandelenmarkt aan het einde van elk kwartaal meer dan 20% gedaald?

We willen weten of de aandelenkoersen zullen dalen.

Was de werkgelegenheidscreatie in de VS lager dan verwacht?

We willen weten of het creatietempo in de VS niet zal voldoen aan de verwachtingen.

Een stock-frasenoloog kan antwoorden op deze vragen geven.

U wilt geen zinnen gebruiken als "Het spijt me dat ik de digitale greep verlies" of "Het spijt me dat ik uw klanten moet teleurstellen".

In de context van uw zoektocht naar een baan is het onwaarschijnlijk dat u deze zinnen uitspreekt wanneer u solliciteert naar een baan.

"Het spijt me u klanten teleur te moeten stellen" kan echter voorkomen wanneer u concurreert met andere werkzoekenden en moet worden bewaard voor de interviewer.

Stock phraseomist kan een pre-interview screening voor u uitvoeren. Technisch gezien moeten ze weten wat wel en niet acceptabel is.

Gebruik geen standaarduitdrukkingen voor uw interview, verzin altijd iets dat in uw cv zal staan ​​en gebruik nooit een standaarduitdrukking in uw eigenlijke interview.

U wilt bijvoorbeeld niet de zin "Het spijt me u klanten teleurstellen" te gebruiken, maar het is de standaardpraktijk in de wervingsbranche als u een telefoontje krijgt van een potentiële klant.

De enige omstandigheid waarin je de zin "Het spijt me dat ik de digitale greep verlies" zou moeten gebruiken, is als je net ontslag hebt genomen en nu autobiografie vereist is. In dit geval moet de zin worden verfijnd en correct worden gebruikt.

stock-frasenist

Dus, om het allemaal bondig (en nauwkeurig) te zeggen, de zinsnede "Het spijt me dat ik je moet teleurstellen" of "Het spijt me dat ik jou of iemand anders moet teleurstellen" werkt niet echt als een zin.